Monday, Sep 06th

Son güncelleme:07:18:00 AM GMT

Buradasınız:
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş yada Kayıt.    Kayıp Parola?

Ödeme ve Sözleşme yönetmelik taslağı yayınlandı
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Alta gitSayfa: 123
BAŞLIK: Ödeme ve Sözleşme yönetmelik taslağı yayınlandı
AHEF nihayet davayı açtı 1 Ay, 1 Hafta önce Karma: 74
Arkadaşlar, AHEF uzun uğraşlar sonucunda az bir zaman kalsa da bu saçma yönetmelikle ilgili Danıştay nezdinde dava açtı, hadi hayırlısı. Ücretsiz izinli sayılabileceğimiz süre kısıtlı olduğu için bence Bakanlığımız önce kanunu pilotluktan kurtarıp Aile Hekimliği uygulaması asıl kanunu çıkartsın, bıraksın böyle saha uygulamalarıyla bağdaşmayacak yönetmelikler hazırlamayı.

AHEF DANIŞMA KURULULUN ANKARA ÇALIŞTAYI SONRASINDA ALDIĞI KARAR UYARINCA AHEF HUKUKCULARI TARAFINDAN HAZIRLANAN DİLEKÇE İLE AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNİN AŞAĞIDAKİ MADDELERİNE DANIŞTAY NEZDİNDE DAVA AÇILMIŞTIR.BİLGİLERİNİZE SUNULUR

AHEF YÖN KURULU

25.05.2010 tarih ve 27591 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin m.4/n, m.5/h, m.6, m.8/5, m.10/4, m.10/5-c, m.16/3, m.20/6 ve buna dayanılarak çıkarılan ek-3’ Aile Sağlığı Merkezi Gideri Olarak Yapılacak Katkıların Tespitinde Kullanılmak Üzere Aile Hekimliği Birimi Gruplandırılması hükmü, m.21/5, m.25/3, geçici m.2, Ek-1 m.1, Ek-1 m.2/2-a’nın 4.paragrafı, Ek-1 m.3/3 ve Ek-1 m.5 hükümlerinin yürürlüğünün durdurulması ve iptalleri hakkında.
drceyda
AileHekimleri.net kurucularindan
Moderator
Gönderiler: 569
graphgraph
Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Cinsiyet: Bayan Aile Hekimlerinin Bulustugu Adre Doğum günü: 15/05
Son Düzenleme: 25/07/2010 23:34 Düzenleyen drceyda.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Cvp:AHEF nihayet davayı açtı 1 Ay, 1 Hafta önce Karma: 74
Arkadaşlar, AHEFin danıştay nezdinde hangi maddelere karşı dava açtığını ayrıntılı olarak aşağıdaki linkten words formatında indirebilirsiniz.

www.ailehekimleri.net/index.php?option=c...gid=53&Itemid=13
drceyda
Moderator
graphgraph

Cvp:Ödeme ve Sözleşme yönetmelik taslağı yayınlandı 1 Ay, 1 Hafta önce Karma: 1
okocabas yazan:
Arkadaşlar TAHUD size ne yaptı da bu yönetmelikten bir tek cımbızla AHU'larının artmış görünen ödeneklerini alıyorsunuz. Burada sistemdeki herkese yapılan büyük bir haksızlık var, ister aile hekimliği uzmanı olsun istersen kursla aile hekimi olan doktor arkadaşlar olsun herkes buna tepki göstermeli. Ben zaten bu laboratuar kısıtlamasına kimsenin ses çıkarmamasına da şaşırıyorum, ben her ay 20-30 TL limitle kapatıyorum ayı. Çok fazla kronik hastam var ve limitim yetmiyor. Resmen dayatmalarla yürüyen bir sistemi büyük bir özveriyle işletmeye çalışıyoruz, burada da aldığımız para biraz olsun motive edici, o da gidince geriye sadece hastalarla karşı karşıya bırakılan ve inanılmaz iş yükü altında ezilen bir hekim grubu kalıyor. AH veya AHU diye ayrıştırılıp bölünmeden bu konuda ortak tepki verelim......

okocabas yazan:
Kurs görmek suç demiyorum sadece durumu anlatıyorum, o zaman siz açıklayın durumu...Ben hepimizin aynı teknede yol aldığını düşünüyorum ama sizin gibi herşeyden nem kapıldığı sürece bu iş zor...

Herkesin bilim puanı ile TUS kazanıp ihtisas aldığı bir ortamda ...
yabancı dil puanı ile ihtisas yapanlar bana burda fırça atamazlar..
O zamanlar herkes bilim puanı
biz neden yabancı dil puanı
diye
neden itiraz etmedinizki arkadaşım.
Şu anda ben aile hekimi değilim sadece bu kadroda görev yapıyorum.
Ünvanınıda Buyur tepe tepe kullan.
Sayın yetiyorsa buyur bu görevi sen yap gözüm yok.Ama bu görevin yerine getirilmesi için benimde emeğime bilgime ihtiyacın varsa bana ekip arkadaşı gibi davran,elinden oyuncağı alınan bebek tepkisi verme bana..
TAHUD bize ne yapmışa gelince...
Benimle ilgili olumlu tek bir değişikliğin olmadığı bir yönetmelik ve ücret yönetmeliği taslağında
AH uzmanlarına
nakillerde ve ücretlerde
imtiyazlar tanıyorlarsa.
Bunları bürokratlarla görüşerek gerçekleştirenler benim hedefimdir.
Cımbızmış,ne cımbızı arkadaşım ...
nakil yönetmeliği ile arkadaşların çoğu farkında değil ama
biz artık ne başka bir ile gidebiliriz
nede kendi ilimizde merkezi yerlere yer değiştirebiliriz.
Yeni yetme bir AH uzmanı
pat diye
başka bir ilden gelerek
listenin en başına
cuk diye oturacak.
Hani ayni gemideydik..
Siz geminin neresindesiniz bizim gemide sizi ben göremedimde...
Ayni gemide yol alanlar
ayni limandan hareket ettiklerinde
bir saat sonra biri 100.milde diğeri 85.milde kalmaz(ücret yönetmelik taslağı farkı).
Ayni gemideysek
ayni gemide olduğumuzu hissettirecek davranışlarda bulunursunuz.
Yönetmeliklerde en hayati konularda sadece kendinize imtiyazlar elde etmekle uğraşmayı bırakıp hepimizin sorunlarıyla ayni derecede ilgilenmiş olsaydınız inanın onlarda değişirdi.
Farklı gemilerde yol aldığımız sürece
biz kurslu AH olan doktorlar
bakanlık bürokratlarıylada
onların işbirlikçileriylede
uğraşırız.
drkara
Junior Boarder
Gönderiler: 28
graphgraph

Cvp:Ödeme ve Sözleşme yönetmelik taslağı yayınlandı 1 Ay, 1 Hafta önce Karma: 74
arkadaşlar, karşılıklı yazışma içine girip yine bu AHU pratisyen Aile Hekimi ayrımına girmeyelim isterseniz, forumlarda daha önce de böyle atışmalar olmuştu, lakin zaman birlik olma, takım olma zamanıdır, zaman aleyhimize işlemektedir,köşe yazarımız Dr.Mithat Tosun'un son köşe yazısını okumanızı tavsiye ederim.
drceyda
Moderator
graphgraph

Cvp:Ödeme ve Sözleşme yönetmelik taslağı yayınlandı 1 Ay, 1 Hafta önce Karma: 0
Öncelikle yapıcı olmak gerektiğini savunuyorum, kimseyle kavga etmek veya polemik yaratmak gibi bir niyetim yok. Kurs derken küçümseme gibi bir niyetim tabi ki yoktu ama siz öyle algılamayı tercih ettiniz. Yalnız bazı noktaları belirtmeden de geçemeyeceğim. Nasıl bize ilk başta yabancı dil sınavı ile uzmanlık hakkı verildiyse ki 3 kimimiz 4 yıl eğitim aldık, nöbetlerde süründük. Bu eğitimin içeriğini tabi ki onaylamıyorum, doğru dürüst saha eğitimi olması daha doğru olurdu tabi ki. Siz yabancı dil sınavı diye aşağıladığınız bu uzmanlık dalının uzun süredir klinik puanla aldığını, uzmanlık eğitimini bitiren arkadaşlarımızın diğer uzmanlık yapmayanlar aile hekimliğine geçerken mecburi hizmete yollandığını bilmiyor olabilirsiniz. Bu kadar konu tartışılıyor burada benim ilk mesajımı tekrar okursanız kimseye bir laf söylemek niyetim olmadığını sadece hepimizi bir aile olarak gördüğümü ve bölünmeden beraberce hareket etme niyetinde olduğumu anlarsınız umarım. Kimse size kurs aldınız AH oldunuz diye bir şey demiyor, bu herkesin iradesi dışında gelişen bir şey nasıl ilk başta yabancı dil puanıyla uzmanlığa alındığı gibi. Lütfen bu tartışmaları bırakalım ve sorun çözmeye çalışalım sorun yaratmaya değil...
okocabas
Fresh Boarder
Gönderiler: 5
graphgraph

drceyda hanım keşki aynı uyarıyı okocabas ın yazısından sonra yapmış olabilseydiniz.inanın bana çok daha şık olacaktı...

Sayın okocabas ben başlatmamıştimki ben bitirebileyim.Siz bitiridiğinize göre benim içinde bitmiştir.Konu kapanmıştır.iyi geceler.
drkara
Junior Boarder
Gönderiler: 28
graphgraph

drkara yazan:
Sağlık bakanlığının fantazisi belli değilmi....
Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikteki, ''Aile Hekimi veya Aile Sağlığı Elemanı olarak sözleşme imzalayan personelin kadroları sözleşme imzaladıkları Aile Hekimliği Biriminin bulunduğu Aile Sağlığı Merkezine aktarılır'' hükmüyle aile hekimliğine geçen personelin eski görev yaptığı kadroya dönmesini engelleyerek geri dönüş yolunu kapatmak.geri dönüş yolu kapanıncada ücret hak mak görev mörev yönetmeliklerinde istedikleri değişiklikleri yaparak hazzın doruğuna varmak...

TAHUD un pek fantazi gördüğünü zannetmiyorum.Ben bir başka il'e gidersem listenin en sonundan sıraya giricem adamlar listenin en başından sıraya girecekler.Böyle bir adaletsizlik ve haksızlık ne yazıkki fantazi değil gerçekliktir.Ücret yönetmelik taslağı öncesinde bürokratlarda onlara ayrıca ek iyileştirme sözü vermişlerdi.Taslak bu sözün tutulduğunu gösteriyor.

Bakanlık ,TAHUD fantazilerini gerçekleştirip hazlarını alıyorlar.
Ya biz ne yapıyoruz...
Taslağın bu haliyle bordromuzdaki ücret kaleminde % 15 kaybımız olduğunu ortaya koydum.
Tık varmı arkadaşlarda...
Hiç ses çıkıyormu...
Bürokratlar önce taslağı ortaya atıp tepkilere bakıyorlar ,
tepki yoksa uygulamaya geçiyorlar..
Tepki varmı sizce
bizde...

Bakanlık gardırobun üstüne çıksa bizden tepki gelmez abicim... Biz kişisel pozisyonumuzu en az hasar alacak açıya getiririz sadece...
airwolf
Fresh Boarder
Gönderiler: 12
graphgraph

Cvp:Ödeme ve Sözleşme yönetmelik taslağı yayınlandı 1 Ay önce Karma: 0
arkadaş lar şu kısımı kacırıyosunuz eski yönetmetliğe göre ilk bin kişinin üçreti 2100 lira idi ocak ayında bu son zamla 2200 cıvarı olacaktı bu yönetmelik ocak ayında yürürlüğe girecek ve ilk bin puan yani ilk 1300 kişi 1500 tl düşecek hem maaş hem de kişi sayısı nadan düşecek. bodrolarınıza bakın şuan ilk bin kişi ücreti 2100tl cıvarı
draras
Fresh Boarder
Gönderiler: 7
graphgraph

Cvp:Ödeme ve Sözleşme yönetmelik taslağı yayınlandı 1 Ay önce Karma: 1
yani?sonuç olarak?malesef anlayamadım..
dr adiyaman
Junior Boarder
Gönderiler: 38
graphgraph

sevgili aile hekimi arkadaşlar şu anki maaşınızdan sigorta+taban aylık+masraf+tam gün dolayısı ile emekliği sandığı kesintisi artışı ile birlikte yaklaşık 2500 tl kesin...ayrıca c veye d grubu asm olmak içinde 200-250 lira aylık ödeme size maaşınız geriye kalan...
drraalay
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph

bu arada tabi bunlari done done okurken sayfa design inda asagidaki hasta haklarindan sonraki hekim haklari resmi beni her seferinde gulumsetip dusunduruyor..

ne zaman okusam ayri dert yok maas kirpilir yok bir ton angarya yuklenir..sonra gulumsememiz beklenir ..hatta gulumsemezsek her daim sorusturma acilir...

bunlari da eklersek...sahane bir resim secimi olmus..secen arkadasi tebrik ediyorum...
murat22
Junior Boarder
Gönderiler: 34
graphgraph

MERHABA ARKADAŞLAR BEN DETAYLI BİR HESAP YAPTIM.HERŞEYDEN ÖNCE KATSAYILARA ÇOK TAKILMAYIN.BOŞUNA VAKİT HARCAMAYIN.ÇÜNKÜ YENİ TASARIYA GÖRE ANA MAAŞIMIZDAN ZATEN DİREK 600 TL KAYBIMIZ VAR.2100 OLAN MAAŞ 1500 OLUYOR YANİ.SAĞLIK YARDIMI OLARAK ALDIĞIMIZ 2700 TL İSE ABCD UYGULAMASI YÜZÜNDEN D YE GÖRE ORTALAMA 1200 OLACAKMIŞ.YANİ AYLIK MASRAFIMIZLA KAFA KAFAYA .
ORADAN DA YAKLAŞIK 1500 CİVARINDA BİR KAYIP GÖRÜNÜYOR.GEZİCİ ÜCRETLERİ VE KATSAYI OLAYINA HİÇ KAFA YORMAYIN YUKARIDAKİ DEĞİŞEN ANA ÜCRETLERİN YANINDA ÇOK AZ DEĞİŞİYOR.ŞİMDİ SONUCU SİZE NET OLARAK ŞÖYLE ÖZETLEYEYİM
3186 NÜFUS 1508 GEZİCİM VARKEN ALDIĞIM MAAŞ 7200 İKEN YENİ HESABIMA GÖRE KATSAYILARI VE GEZİCİLERİ DE DETAYLI HESAP ETTİM.YENİ TASLAĞA GÖRE SONUÇ 4400 CİVARINDA.4400 ,,,,,İÇİNDEN SENELİK VERGİ DÜŞÜLMÜŞ HALİ.DEDİM YA MASRAFLARI DA KAFA KAFAYA ÇIKARDIM NET 4400 CİVARINDA.
YİNE DE KABACA BİR HESAPLAMA.BU HAZİRAN İÇİN GEÇERLİ OCAK VE ARALIK VERGİ ORANLARINI SİZ HESAPLAYIN ARTIK...TÜM MESLEKTAŞLARIMA SLM LAR.....
drhakankaytan
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph

Üste gitSayfa: 123