Bir Aile Hekimi arkadaşımızın mobil hizmetlerle ve Aile Hekimliğinin gidişatıyla ilgili düşüncelerini kendisine canı gönülden katılarak paylaşmak istedim:
Tabi ki aile hekimliğini eğip büküp sağlık ocaklarına çevirmeye çalıştıkları için kendilerininde ne yapmak istediklerini anlamadıklarından eminim.Aile hekimi kendine bağlı nüfusu gözler, değerlendirir,ihtiyaçlarını planlar bütün bunları kendisi yapar. müdürlüğe şu şekilde çalışacam der müdürlük bakanlık gerisi hikaye,kim ne karışır ;bu hekimle halk arasındadır. Bizler de öküz değiliz gücümüz yettiğince elimizden gelenin fazlasını vererek sağlık işlerini hallederiz.Bakanımızın bir deyişi vardı sağlık ocakları o kadar yük altındaki işlerliğini kaybetmişler,inanın bu gidişle aile hekimliğide aynı yolda büyük bir hızla ilerlemekte.Sanıyorlarki üç kuruş verdik çalışsın köleler.Bizler çalışmaktan hiç gocunmadıkki bizler bu sistem olmadan üç beş işte geceli gündüzlü çalışarak anca geçinmeyi başarabilen bir topluluğuz. Ha sanmayın bugün üç beş işte çalışmıyoruz. Bir arkadaşım kaç iş yaptığımızı sağolsun saymış.İş başına asgari ücret alsak düşünün hesabı.Aile hekimine artık daral getirmeyin bakanımız bile diyor alo sabim var var işte daha
ne ,vatandaş isterse arar sizde müdürlüğü arayıp inceletirsiniz.Ben Ahmet amacama Penpe teyzeme yanlış yaparmıyım ,onun sağlık ihtiyaçlarını karşılamazzsam yüzlerine bakabilirmiyim onlar benim eksiklerimi bir iki kere uyardıktan sonra hala bana sağlıklarını emanet ederler mi..Aile hekimlilğinin cırkını çıkarmak üzereler.Yok şu yönetmelikmiş yok bu hepsi faso fiso.En fazla benim sözleşmemi fes edersiniz ama sistemi iyi işletmezseniz yerime gelen arkadaşınkinide fes edersiniz.Bizlerin amacı bakanlık veya hekim veya halk hepsi ortak.Ama senin amacın farklı sen hekimin elini kolunu bağlayıp kendine mecbur etmeye çalışmaktan başka birşey istemiyorsun.Yok tam gün yasası yok aile hekimliği yok yönetmelik yok talimat.Valla iyi
kötü iyiki bir anayasamız var yoksa..Mobil hizmetmiş sen bilemezsinki benim bölgemin mobil ihtiyacını ona ben karar veririm sen ancak ana
temellerini belirtirsin ve en asgarisini tutarak senin en asgarin haftada iki günlere denk geliyorsa gerisini sen düşün..Ben SSK dan
geçme bir hekimim gidişatı yakınen takip etmekteyim hekim için hep kötüye giden bir gidişat dolayısıyla halk için iyi olması beklenemez. Bu arada benimde halk olduğumu unuttukları için değinmiyorum bile..Mobili ben bildiğim gibi yaparım ister arabamda geçerken tanıdığım Fatma teyzenin ilacını rpt ederim ister beni evine çağıran ali nin muayenesini yaparım ister halkı meydana toplar genel bilgiler alırım ister camide poliklinik yaparım ister mobili yarıda keser sağlık merkezinde muayenelerime devam ederim,ister aşımı yaparım. Sen performans kriterlerini neden koydun ben ana temelde bu
hizmetleri istiyorum ve hekimlik bilgin yeteneğin düzeyindede insanıma sağlık hizmetini sun diye koydun eee daha ne..Sen SSK kapanırken
hakkınız kaybolmayacak dedin maaşlarımızı dondurdun diğer hekimler yetişinceye kadar ee arada geçen zamanda benim hak kaybım olmadımı,sen
sağlık ocaklarında yapılanmaya gittin bu maaşlarda düşme olmaz dedin eee sonunda sağlık ocakları kaldı mı, sen aile hekimliği dedin gelinen
nokta belli hergeçen gün yeni icatlar para kesintileri. Benim hekimim tutmuş sana ek ödemeden harcadığım para 1 milyar civarı demiş sende ha
bak fazla veriyormuşuz demişsin ben buna güülerim hemde çok..Şimdide diyorsun ben iş verenim amenna ama bende işi yapanım kusura
bakma..Bizlerde oturmuşuz yok şu madde yok bu madde önce anlıyacaksın aile hekimlğini sgk yı sonra. Senin sağlık ocağın niye çöktü senden
öncekilerde aynı şekilde ha şurda şu sorun var şu maddeyi ekleyelim ha şurda bu problem var sağlık müdürü müdahale etsin siyasetçi müdürü
sıkıştırsın..Çağdaşlaşalım artık ..Sen özel polikliniği nasıl denetliyorsan benide öyle denetlersin ben artık özelim anla senle
anlaşma yaptık bir takım işler istedin bende yaparım dedim sen o zaman şunu da yapacaksın diyorsun yok şunu azaltırım diyorsun.Sen diyorsunki
aile hekimlerinin TTB ye kayıt olması zorunlu değil TTB diyorki kayıt olması zorunlu sonra sen diyorsunki sigortanı sen tam olarak
ödeyeceksin..Gülüyorum hemde çokkk gülüyorum..Bir bakanımız var diye düşünürdüm yanımızda ama görüyorumki son röportajlarında onuda
kaybettik..Hele en merak ettiğim bakanımız değişirse ne olacak

)) Nimet Çubukçu hanım ortada hemen sistem değişikliği..Allah yardımcımız
olsun..Bugün memnuniyet anketi gönderdiler ne kadar değişmiş bakış açılarım ondan yazdım bunları..Ben eşeğim iyi niyetimden ssk
kapanırken bir oldu sağlık ocağı kapanırken 2 oldu üçüncüyü yemezler.Yahu daha dün basına çıkıp pozitif performans getireceğiz
deyip halkın gözünü hekimin gözünü yine boyadılar şimdi pozitife bak, ödeneğini kesiyim iyleşirsen geri veririm ben buna gülerim. Daha dün
sitede yayınladılar aile hekimliği türkiye modeli diye bir örnek kitap orda var misafir hasta tanımı daha ne kurcalıyorsun en güzeli orda bir
daha dön oku işte budur de. Bu yolda kervan düzmedir başka birşey değil.Kervanı yolda kulaktan duyma yiyeceklerle doldurursun pazara bir
gidersin alakası yok hepsi çürür elinde kalır.
Ben bizim Sağlık müdürümüzden başka aile hekimliğine ucundan yaklaşan bir bakanlık biriminin ,siyasetçinin olduğuna inanmıyorum.;Onun
hataları yok sanmayın onunda var ''bizi hala memur görmek gibi:)) ama bakış açısı süper.Adam diyorki soruyor valilikler bu ek ödenek
denetleniyormu faturası filan size ne efendim o para temizlik için verildi temizmi siz ona bakın diyor,adama soruyoruz ne olacak bu mobil
arkadaşlar mobili siz daha iyi bilirsiniz diyor bana problem getirmeyin,adama diyoruzki maaşlar düşecekmiş zor ama olurda düşerse
sizler benden daha iyi bilirsiniz ne yapacağınızı,adama diyoruz ki misafir hasta arkadaşlar sgk her kişi için bir ödenek ayırdı fazlasını
vermez o nedenle misafir olmaz siz ancak diğer hekim silerse o hastayı kayıt edip para alabilirsiniz.AHEF in yaptığı çalıştaya katılan birisi
olarak orda İlhan arkadaşımın dediği bir noktaya dikkat etmek istiyorum sgk nın elinde bir para balonu var bu balonu bir şekilde
sıkıp işleri istediği gibi yaptırmak istiyor balonu sıkmasını bilmiyor bütün nokta burada,bir yasa çıkarıyor şimdi işler karman
çorman tam gün adına,bir bcg krizi zaten ortadad,daha dün uzman hekime 15 milyardan bahsedenler şimdi 7-8 milyarlara inmişler,bizim
davalarımızda kazanılırsa aile hekimiği de karman çorman, kazanılmasa da bu şartlarda çalışmak zor,sigorta olacaksınız diyor taslaklar henüz
yok son gün gelmiş,neresinden tutuyum bilmiyorumki ,Ha konu dağılmasın

ben bunları mobil için yazdım mobil biz hekimlerin
siyasetçiler tarafından oy amaçlı kullanılmasıdır ''muhtar bak dr getiridim ,ayşe teyze her evde bir dr olacak merak etme''beni kendi
halime bıraksaydı ben uzak köydeki yatalak parası olmayan Ahmet amcaya gidip bakacaktım zaten.