|
Hastaların Hekim Değiştirmesi Talebine Red... 2 Ay, 2 Hafta önce
|
|
|
Arkadaşlar Kütahya'da hekim değiştirmelerde yeni bir yöntem uygulanıyormuş.
Hekim, kendisine geçmek isteyen hastayı net üzerinden kullanılan programa giriyormuş, hastanın o andaki aile hekimi bu talebi görüp, isterse reddedip, isterse onaylayabiliyormuş.
Böyle bir uygulama hastanın aile hekimini seçme özgürlüğü maddesine aykırı değilmi. O zaman herkes birbirine düşman olur, sen benden şu kadar hasta talep ettin ama ben onay vermiyorum demek olabilirmi. Diğer bir yandan, hstanın neden kaçtığını görüp geri çevrilmesi adına mı yapılmış.
Kütahyadan birileri bu konuya açıklık getirse diyorum......İyi ve kötü yanları ile.
Birde yönetmelikle kesinlikle ters bir durumu müdürlük nasıl kılıfına uydurmuş, merak ettik...
|
|
ayseli
Junior Boarder
Gönderiler: 32
|
|
Son Düzenleme: 22/06/2010 23:44 Düzenleyen ayseli.
|
|
|
Cvp:Hastaların Hekim Değiştirmesi Talebine Red... 2 Ay, 2 Hafta önce
|
|
|
aile hekimliğine yeni bir bakış açısı daha benimde çok ilgimi çekti kütahyadan ilgili bir arkadaş bizi blgilendirirse seviniriz
|
|
tolga
Moderator
Gönderiler: 607
|
|
Dr.Tolga SUCU
Yesilirmak A.S.M
CARSAMBA SAMSUN
|
|
|
|
|
il sağlık müdürlüğünün ilgili yazısı aşagıda aynen ekliyorum...
|
|
|
|
Son Düzenleme: 23/06/2010 09:18 Düzenleyen drceyda.
|
|
|
|
|
Teşekkür ederiz Ceyda hanım. Anlatıldığı gibi gerçekten. Ama yine de, hastanın aile hekiminden ayrılması için, o andaki aile hekiminin onay vermesi, yönetmeliğe ve hastanın aile hekimini seçme özgürlüğüne aykırı olduğu gibi, bazı hekimlerin kendinden ayrılacak vatandaşlara; aman ayrılmayın gibi talepleri de oluşacağından, biraz hekimlikte ayaklar altına alınmış gibi geliyor bana.
Galiba pilot uygulama ve yönetmelikler karşısında Kütahya oldukça cesur. Tebrik mi etmeli, eleştirmeli mi hala anlayamasamda....

|
|
ayseli
Junior Boarder
Gönderiler: 32
|
|
|
|
|
|
|
|
rica ederim, aslında aile hekiminligözünün üstünde kaşın var diye ya da sahte rapor vermedi diye veya başkasının ilacını onun karnesine yazmadı diye değiştiren hastalar için iyi bir uygulama, aile hekimleri aile hekimi değiştirme talebine bakıp sorunu olmadığı hatta kendisinden memnun olduğunu söyleyen bir hastayı başka aile hekimine vermemiş olur, kütahyada da bu tecrübe edilecektir zamanla, yani benim gözlemlediğim hekim değiştirme nedenleri başlıca illegal rapor vermeme, her istediği ilacı yazmama, başkasının ilacını kendi karnesine yazmama, ieczane kalfasına yazdırıp kalfayla yolladığı ilaç listesini yazmama, hekim o gün mutsuzsa bile hekimin somurtkan oturması,her zaman kendisini güleryüzlü karşılamaması, çocuğuna okula gitmesin diye rapor vermeme v.s. bu uygulama bunun için yapıldıysa (hele de hekim değiştirme süresi 3 aya inince düşünülmüş olabilir ) doğru bir uygulama, ama hasta özgürlüğünü elinden alması ayrı bir konu.
|
|
|
|
Son Düzenleme: 23/06/2010 17:11 Düzenleyen drceyda.
|
|
|
|
|
|
ben esas sevk zincirini cok cok merak ediyorum...malum bole bir karar olmadan sevk zinciri cikartilmis olsaydi -uygulamaya konulmus diyelim- ipler kopardi..bir de es kaza hastanın basına birsey gelseydi? aman aman..dusunmek bile istemiyorum...
|
|
murat22
Junior Boarder
Gönderiler: 34
|
|
|
|
|
Cvp:Hastaların Hekim Değiştirmesi Talebine Red... 1 Ay, 2 Hafta önce
|
|
|
drceyda yazan:
[quote]rica ederim, aslında aile hekiminligözünün üstünde kaşın var diye ya da sahte rapor vermedi diye veya başkasının ilacını onun karnesine yazmadı diye değiştiren hastalar için iyi bir uygulama, aile hekimleri aile hekimi değiştirme talebine bakıp sorunu olmadığı hatta kendisinden memnun olduğunu söyleyen bir hastayı başka aile hekimine vermemiş olur, kütahyada da bu tecrübe edilecektir zamanla, yani benim gözlemlediğim hekim değiştirme nedenleri başlıca illegal rapor vermeme, her istediği ilacı yazmama, başkasının ilacını kendi karnesine yazmama, ieczane kalfasına yazdırıp kalfayla yolladığı ilaç listesini yazmama, hekim o gün mutsuzsa bile hekimin somurtkan oturması,her zaman kendisini güleryüzlü karşılamaması, çocuğuna okula gitmesin diye rapor vermeme v.s. bu uygulama bunun için yapıldıysa (hele de hekim değiştirme süresi 3 aya inince düşünülmüş olabilir ) doğru bir uygulama, ama hasta özgürlüğünü elinden alması ayrı bir konu.[/quot
Hasta memnuniyeti %80'e çıkartılacakmış...Hasta memnun olsun yeter.Bizler arada stres topuyuz.Memnun olmayan hasta bağırıp çağırıp stresini atıp gidiyor.Bu da güzel bir tedavi yöntemi!!! Canı isterse hekimini de değiştirerek sözüm ona cezalandırıyor.Asıl problem bunlara bu ortamın hazırlanmasında...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kütahya sağlık müdürlüğünün yazısı hekime hastanı hekim değiştirmesine müdahale hakkı verimiyorki.
Bu yazıyı nasıl böyle yorumlayabildi arkadaşlar ilginç...
Yazı çok açık hastayı almak istiyorsan bilgisayarından iste karşı hekimde 15 gün içinde verirse hastayı al...
(Beni ne hastayla nede sizinle muhatap etmemiş olursun diyor aslında)
vermezsede 15 gün sonra ben veririm.
(yine ne hastayla nede sizinle uğraşırım diyor)
Hekimin onay vermemesi sadece süreci 15 gün geciktiriyor.
Hastayı görmüyor hastada bir daha o hekime gelmiyor zaten...
Bu uygulamanın neresi CESURCA ben çok merak ettim....
olcaytürk arkadaşımız çok haklı olarak diyorki..
"Hasta memnuniyeti %80'e çıkartılacakmış...Hasta memnun olsun yeter.Bizler arada stres topuyuz.Memnun olmayan hasta bağırıp çağırıp stresini atıp gidiyor.Bu da güzel bir tedavi yöntemi!!! Canı isterse hekimini de değiştirerek sözüm ona cezalandırıyor.Asıl problem bunlara bu ortamın hazırlanmasında..."
Arkadaşım onlar vatandaş,her zaman haklılar çünkü oy veriyorlar.
Sen vatandaş değilsin "doktor efendisin" haddimizi bilelim yoksa ...
Haddimizii bildirirler...
Kimmi bildirir haddimizi...
Bize tv ekranlarında doktor efendi diye kim hitab ediyorsa o ....
|
|
drkara
Junior Boarder
Gönderiler: 28
|
|
|
|
|
|
|
|
Başka bir başlık altında da yazdım...Hasta her istediği yapıldığı zaman memnun olur....Yani hasta ne isterse odur...Hasta memnuniyeti üzerine kurulu tıp bilimini icra etmek zorunda bırakılan bir meslek mensubuyuz....Mevzuat,yönerge,genelge,kanun vb. şeyler hasta için geçersizdir!!! Çünkü hasta memnun olmalıdır.O halde sevgili arkadaşlarım; boşuna kendimizi yormayalım...Hasta memnun olsun yeter...Gerisi teferruattır!!!Herhalde bizden beklenen de budur!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arkadaşım sen artık hidayete ermişsin 
Sadece son satırdaki "herhalde" fazlalık olmuş.
Çıkarıldığında yazı dört dürtlük olucak 
|
|
drkara
Junior Boarder
Gönderiler: 28
|
|
|
|
|
|
|
|
Hastaların %80 i sudan sebeple hekimini değiştirmek istiyor,çoğu da neyin ne olduğunu bilmediğinden...Bu gün Bypass geçirmiş bir hastaya baktım(arkadaş izinde) bana hekimini şikayet ediyor;biraz sorgulayınca şikayet nedeninin kardiyolojiye sevk etmesi olduğunu öğreniyorum.Tansiyonu 180'e çıkmış bypasslı bir hastayı kardiyolojiye yönlendirmek hastanın kurtulmasına ve aile hekiminden memnun olmamasına(!) neden oluyor.Neymiş efendim;amcamız zaten bypass olmuş,(başka ne yapılacakmış ki),kardiyolojiye gitmiş,bir sürü tahlil yaptırıp rezil olmuş ama sonunda birşey çıkmamış ne dersiniz arkadaşlar?La havle vela kuvvete.....Ne diyeyim,100 koyun alıp besi işine gircen,çoban olup kafa dinliycen.Hastalara da eczane kalfalarının ufak kağıtları ve en yakınınızdaki sağlık danışmanınız sloganının mucidi eczacıların mucize tedavileri yeter,o da olmazsa karşı komşunun ilacı o da olmazsa Seda Sayan'ın kaynattığı otlar....Bize gelinceye kadar kimler var;Allahım sinirlerim bozuldu yine yaaa!!!
|
|
blue
Fresh Boarder
Gönderiler: 7
|
|
|
|
|
|
|
|
Eczacılardan sonra doktorlar da takibe alınacakmış.SGK bizi uyaracakmış...Hastayı memnun ederken SGK nın gazabına uğramayalım.
|
|
|
|
|
|
|